Literatura in članki

 • Energijske metode testiranja v bioresonančni ordinaciji BICOM

  Pri energijskem testiranju alergij ali drugih frekvenčnih vzorcev informacijo o nihanju neke substance ustrezno primerjamo s spektrom nihanja zdravljenca. Odločilna je ugotovitev, da lahko resonančni fenomen dokažemo z ujemanjem. V ta namen najpogosteje uporabljajo kineziološki mišični test, alergološki resonančni test s tenzorjem ali elektroakupunkturni test po dr. Vollu.
  Več o ...
 • Kako določamo in merimo nihanja?

  Kako lahko aparat BICOM ta fina nihanja telesa meri in kako določa njihove spremembe? Naprava ne misli. Naprava ničesar ne meri in tudi ničesar ne ve. Ve pa terapevt, ki sestavi program.
  Več o ...
 • Motilna nihanja

  Če osvojimo misel, da vse okoli nas in v nas niha, potem si lahko predstavljamo, da obstajajo take informacije o nihanju, ki lahko na bioresonančno metodo BICOM vplivajo ugodno, in take, ki jo zavirajo oziroma celo blokirajo. Naloga terapevta je, da najde tudi te energijske terapevtske blokade in jih po možnosti odstrani.
  Več o ...
 • Odstranjevanje amalgama in razstrupljanje z bioresonančno metodo BICOM

  Živo srebro se izloča iz plomb v obliki hlapov, manjše količine zaužijemo predvsem med žvečenjem zaradi trenja oziroma obrabe. Odmerki so odvisni od števila in velikosti plomb. (Svetovna zdravstvena organizacija WHO je leta 1991 objavila, da so amalgamske plombe drugi največji vir živega srebra v človeškem organizmu.
  Več o ...
 • Pomen črevesja, mikroflora in kandida

  V našem črevesju so običajno milijarde malih sostanovalcev, kot so bakterije in drugi organizmi, ki sestavljajo črevesno floro. Črevesna flora tehta 1–2 kilograma in je nekakšen organ znotraj organa. Uravnotežena črevesna flora je izjemno pomembna za naš imunski sistem.
  Več o ...
 • Resonančni fenomen v medicini

  Vse je v nihanju! Univerzum niha, zemlja niha, človek niha, organi nihajo. Pljuča nihajo drugače, kot nihajo jetra. Obolelo tkivo niha drugače kot zdravo.
  Več o ...
 • Voda in telo

  V telesu imamo 70 odstotkov vode. Koliko neskončno možnosti imajo naše telo in njegove celice, da sprejemajo elektromagnetne informacije, jih shranijo ali oddajo. Koliko informacij sprejme naše telo vsak dan že samo z uživanjem vode iz napitkov in živil – pozitivnih in negativnih informacij.
  Več o ...
 • Alergije in telo

  Naš imunski sistem se je v milijonih let razvil v neskončno zapleten, a izredno učinkovit obrambni mehanizem. Ima nalogo, da naše telo varuje pred bolezenskimi klicami, kot so virusi, bakterije, glivice in paraziti.
  Več o ...
 • Kaj je alergija?

  Beseda »alergija« izvira iz grščine in pomeni »drugače« (alos). Leta 1906 je dunajski pediater Clemens von Pirquet prvič opredelil pojem alergija: »Alergija je drugačno reagiranje telesa na neko snov, na katero se je telo predhodno senzibiliziralo.«
  Več o ...
 • Ugotavljanje alergij in drugih težav

  Pravilna diagnoza (grško: spoznati, razlikovati) neke bolezenske slike je osnovni pogoj za pravilno in učinkovito terapijo.
  Več o ...
 • Bioresonančna terapija BICOM© z nihanji – kaj je to?

  V prvih aprilskih dneh breza in spomladi cvetoče drevje spuščajo svoje pelode v topel pomladni veter. Takrat mnogi alergiki ne upajo na prosto, saj imajo težave s senenim nahodom.
  Več o ...
 • Težave moramo nadzorovati sami

  Vse več ljudi se zaradi težav z alergijami in dermatitisom odloča za bioresonančno metodo, ki v zdravljenju teh bolezni dosega izjemne rezultate. Zakaj je zdravljenje s frekvencami tako uspešno in kaj morajo pacienti storiti sami, nam je povedala Darinka Strmole, dr. med., vodja ordinacije za celostno zdravljenje in bioresonančno metodo BICOM ter predsednica strokovnega sveta na lnštitutu za bioresonanco in regulativno medicino.
  Več o ...
 • Elektro smog

  V današnjem času smo obdani z električnimi in elektromagnetnimi polji, kot so televizija, radio, radar, računalniki, mobilni telefoni, ojačevalci wi-fi …
  Več o ...
 • Bioresonanca na prvem mestu

  Bioresonančna metoda je pri nas zagotovo med bolj znanimi komplementarnimi oblikami zdravljenja in po dveh desetletjih uživa med uporabniki veliko zaupanje. Pripisujemo ji kar prvo mesto po uspešnosti med vsemi metodami zdravljenja, ki niso šolsko medicinske.
  Več o ...
 • Odkriva vzroke bolezni in spodbuja samo zdravljenje

  Poznate bioresonančno terapijo, kako deluje in kaj vse lahko z njo zdravimo? Zdravilec, ki si je kronične zdravstvene težave pozdravil prav z bioresonančno metodo, zdaj pa z njo zdravi druge, pozna obe plati zdravljenja.
  Več o ...
 • Voda

  Voda kot nosilec nihanj v telesu. S spektralno analizo je mogoče vsaj v grobem ugotavljati razlike v sevanju različnih vodnih vzorcev.
  Več o ...
 • Voda - sposobnost pomnjenja informacij

  Kaj pomeni izjava, da si voda lahko zapomni informacije? Na to vprašanje lahko iz stališča kemije komajda odgovorimo, saj se takšna ugotovitev nanaša izključno na fizikalne fenomene, ki razlago najdejo prej na področju kvantne fizike.
  Več o ...
 • Biofizikalne osnove bioresonančne metode

  Znanstvena spoznanja na področju fizike so se v zadnjih 90-tih letih tako razširila, da jih težko sprejemamo in še težje vključujemo v naše vsakdanje življenje. Bioresonančna metoda je ena izmed zelo uspešnih poskusov prenosa teh spoznanj v medicino. Biofizika si je zadala za nalogo uporabo najnovejših spoznanj v kvantni fiziki na bioloških sistemih. Z nadaljnjimi raziskavami bomo razjasnili in razumeli še več.
  Več o ...
 • Ali obstajajo na dokazih osnovane raziskave, ki potrjujejo učinkovitost bioresonančne terapije?

  O učinkih zdravljenja z bioresonanco je Hans Bruegemann, vodja inštituta, Graefelfing pri Muenchnu, izdelal različne študije.
  Več o ...
 • Prospective randomised study to check the results of treatment using endrogenous electromagnetic fields, in the case of slight liver cell damage

  21.01.2019

  The fundamental question of how a living organism such as a human being,which is composed of an astronomical number of cells, is able to coordinate optimal function and above all the entire life cycle (cell proliferation, differentiation, apoptosis, etc.) of each individual cell in such way that the integrity of the overall system is retained, is as old as science itself.
 • BICOM terapija

  08.03.2019

  BICOM je kratica za bio-communication, kar pomeni komunikacijo s fizikalno ultrafinimi, a biološko zelo učinkovitimi signali. Aparat je bil razvit v medicinske terapevtske in diagnostične namene, temelji pa na bioresonančni terapiji, to je na metodi zdravljenja s človeku lastnimi oscilacijami, s predpostavko, da se v in okrog človeka nahaja energetsko polje, katerega vir je cel spekter elektromagnetnih oscilacij različnih celičnih združb in organov.
 • Vprašanja in odgovori

  08.03.2019

  Vprašanja in odgovori o zdravilstvu
Prikaži strani