Priprava na terapijo

Da bo terapija čim uspešnejša se je potrebno držati nekaj pravil:

  1. Voda je nosilec informacij v našem telesu, zato morate pred in po terapiji piti veliko vode. (najmanj liter do dva vode). Voda po terapiji bo poskrbela za podporo procesu razstrupljanja. Takoj po terapiji BICOM je potrebno popiti najmanj 1 liter vode
  2. Najmanj 6-8 ur pred terapijo ne smemo zaužiti nobenega alkohola, kave ali črnega čaja. 
  3. Najmanj 6 ur po terapiji ne smemo zaužiti nobenega alkohola, kave ali črnega čaja.
  4. Po terapiji je potrebno poskrbeti za počitek ter spanec.
  5. Upoštevati je potrebno navodila terapevta.

Vaše sodelovanje v bioresonančni metodi BICOM©

Sodelovanje zdravljenca je pri bioresonančni metodi BICOM zelo pomembno. Treba je piti mnogo čiste vode, uživati polnovredno prehrano, strogo izvajati dieto ali karenco, ponuditi telesu zadostno količino spanja, redno uživati zdravila in opraviti potrebne zdravniške ali zobozdravniške in laboratorijske preglede. Vse to je prav tako pomembno, kot so pomembni terapevtski programi bioresonance BICOM.

Tudi najboljši terapevt ne bo imel uspeha, če se bo zdravljenec še naprej zatekal k hitri prehrani, sladkarijam in alkoholu, še naprej kadil in ne bo spremenil obstoječih razvad. Veliko odgovornost za uspeh terapije nosi zdravljenec sam.

1. pravilo: veliko vode

Med terapijo se mobilizirajo strupene in balastne snovi. Izločajo se lahko le prek jeter, žolča, črevesja in ledvic, vendar samo v primeru, če je v organizmu na voljo dovolj vode. Voda, ki nima veliko mineralov, lahko najbolje veže nase strupene snovi in jih nato izloči. Če so v vodi mnoge druge snovi oziroma če so minerali že skoncentrirani, kot denimo pri mineralni vodi, čaju, limonadi ..., je možnost izločanja strupenih snovi mnogo manjša. Kava in črni čaj telesu vodo še dodatno odvzameta. Mleko ni napitek, ampak živilo. Alkoholne pijače obremenjujejo organe izločanja, posebno jetra, zato jih je treba med zdravljenjem opustiti.

Priporočjivo je, da se dnevno popije 2–3 litre čiste izvirske vode ali filtrirane vode iz vodovoda. Takoj po terapiji BICOM je potrebno popiti najmanj 1 liter vode, 6 ur po terapiji ne smemo zaužiti nobenega alkohola, kave ali črnega čaja.

2. pravilo: zdrava prehrana

Uživati je treba polnovredno hrano, po možnosti živila, ki ne vsebujejo dodatnih strupenih snovi, kot so pesticidi, konzervansi, barvila, vnaprej pripravljena kupljena hrana, saj taka hrana naše organe izločanja dodatno obremenjuje. Če se le da, hrano kupujmo v bioloških trgovinah. Dodatni stroški za takšna živila se izravnajo z uživanjem manjše količine mesa, kajti tudi vegetarijanska kuhinja je lahko zelo okusna.

Nobene svinjine! Svinjsko meso blokira črevesne limfne vozle in s tem obremeni naš imunski sistem. Vsebuje medcelične maščobe, ki vsebujejo mnogo strupenih snovi, ki lahko brez zadržkov prehajajo skozi črevesno steno, ker so zelo podobne človeškim maščobam. Dodatna težava pa so ostanki hormonov, antibiotikov in dodatkov krmilom za živali v konvencionalni reji.

Malo močnatih izdelkov iz bele pšenične moke in sladkorja! Ti škodujejo zdravi črevesni flori in spodbujajo rast nezdravih bakterij in glivic.

Priporočamo, da naprave, ki povzročajo elektromagnetna sevanja (mikrovalovke, indukcijske plošče, mobilni telefoni, Wi-Fi…) uporabljate po principu »razumne preventive«, kar pomeni, da njihovo uporabo čim bolj omejite oz., kjer je mogoče zamenjate z drugimi viri (npr. kuhanje na plin).

Vsa živila, ki delujejo kot alergeni, je treba med terapijo izključiti iz vsakodnevne prehrane. Pri nekaterih boleznih je treba še nekaj časa uživati vitamine, mineralne snovi in elemente v sledeh pa tudi dobre probiotike. Z določenimi terapijami BICOM se lahko metabolizem (sprejemanje omenjenih snovi) izboljša oziroma pospeši.

3. pravilo: spanje

Privoščite svojemu telesu dovolj mirnega spanja (7–8 ur za odrasle) na neobremenjenem ležišču. Kajti samo tako imate vi in vaše telesne celice možnost regeneracije. Dobrodošle so tudi sprostitvene vaje in sprehodi v naravi.

4. pravilo: izločanje

Izločanje strupenih snovi je domena mnogih naravnih postopkov zdravljenja. To poteka preko kože, našega največjega organa izločanja (potenje, savna, solne kopeli, prhanje, masaže). Ko se izločajo strupi, lahko nastanejo neprijetne vonjave. Tudi ventuzna terapija je preizkušena stara metoda in je zelo učinkovita podporna terapija pri izločanju strupov skozi kožo. Ventuze nastavijo na refleksne cone določenih organov, s terapijo pridobljene informacije (kožni plini) še pospešijo izločanje. Zagotoviti je treba tudi optimalno izločanje prek jeter, žolča in črevesja: pijte dovolj tople vode, izvajajte masažo trebuha, občasen klistir, pijte odvajalne čaje. Izločanje toksinov skozi pljuča zagotovimo, če redno izvajamo dihalne vaje, inhalacije, aerobno vadbo in smo dovolj na svežem zraku. Če vam terapevt predlaga uživanje bioresonančnih kapljic BICOM in mešanice olja, obogatene s terapevtsko informacijo (popite ali namazane na popek oz. refleksne cone), jih redno uživajte, saj dajejo še boljše terapevtske rezultate.

5. pravilo: zdravila

Zdravil, ki vam jih je predpisal zdravnik, ne smete prenehati jemati. Še posebno zdravila za astmo in preprečevanje oziroma blaženje akutne alergijske reakcije po npr. pikih žuželk ali stiku s kakšnim akutnim alergenom (arašidi) morate še vedno nositi s seboj in jih po potrebi zaužiti, če se pojavijo težave. Tudi kortizon in antirevmatike je treba uživati vzporedno z bioresonančno metodo BICOM, kajti terapija bo kljub temu kazala pozitivne učinke. Če se bolezenska slika bistveno izboljša, lahko bolnik pod nadzorom osebnega zdravnika in po dogovoru z njim količino in vrsto zdravil prilagodi oziroma zmanjša, morda tudi ukine.

6. pravilo: psihična komponenta

Bioresonančna terapija BICOM deluje tudi takrat, ko v to ne verjamemo. Dokaz je uspešnost terapije pri dojenčkih, malih otrocih in živalih. Kljub vsemu pa sta pomembna dejavnika pri zdravljenju zaupanje v terapevta, pozitivna naravnanost do življenja in bolezni ter želja po ozdravitvi. Sprememba kronične bolezenske slike ni samo psihični izziv za bolnika in njegovo družino, pogosto je to izziv tudi za njegovo socialno okolje.