Okrogla miza "Zdravilstvo jutri"

Okrogla miza "Zdravilstvo jutri"

14.07.2015

»Če želimo boljši jutri, moramo ukrepati danes. Zato tudi Zdravilstvo jutri. Brez etiket, diskriminacij, z visoko stopnjo etike in morale ter z vso odgovornostjo v dobro vseh, uporabnikov in izvajalcev« menijo organizatorji okrogle mize Sekcija refleksoterapevtov pri GZS – Podjetniško trgovski zbornici in Združenje za integrativno medicino Slovenije.

Nada Tomazin Dokl, predsednica Sekcije refleksoterapevtov je poudarila pomembnost povezovanja stroke, iskanju skupnih interesov in skupnih izhodišč vseh zdravilcev v Sloveniji; namen okrogle mize je strniti prizadevanja predstavnikov različnih sredin zdravilstva v konstruktivnem in kulturnem dialogu, sfokusirano na tri najbolj pereča nerešena področja: ureditev zakonodaje, ustanovitev zdravilske zbornice z javnimi pooblastili in podeljevanje licenc.

Vabljeni gosti Zmago Turk (Združenje za integrativno medicino Slovenije), Smajo Safić Gupta (Ayur Ashram), Ana Kaplja Krušič (homeopatinja), Danica Rotar Pavlič (Zdravniška zbornica), Zdenka Tičar (Ministrstvo za zdravje), Branka Lovrečič (Inštitut Bion), Peter Bukovec (Fakulteta za kemijo) in Maja Vrhunc (Sekcija refleksoterapevtov pri GZS PTZ) so predstavili svoje poglede na ureditev zdravilstva.

Ministrstvu za zdravje bodo na pobudo udeležencev, ki jih je bilo 60, posredovali spodaj zapisane zaključke, da bi končno premaknili stanje, ki duši izvajanje Zakona o zdravilstvu. S proaktivnostjo želimo Ministrstvu pokazati, da bi se z izvajanjem Zakona o zdravilstvu zaščitilo končnega uporabnika naših storitev ter posledično uredile razmere na trgu ter siva ekonomija na področju zdravilstva.

Ministrstvu za zdravje zato predlagamo, da:

1. ponovno  oživi  delovanje komisije za pripravo podzakonskih aktov na podlagi Zakona o zdravilstvu (komisija je bila ustanovljena 7.11.2007)
2. za eno leto naprej razpiše izpitne roke za opravljanje izpitov iz zdravstvenih vsebin
3. čim prej nadaljuje s postopki za ustanovitev zdravilske zbornice z javnimi pooblastili
4. prične s postopki za podeljevanje licenc.

Več informacij:
GZS – PTZ Sekcija refleksoterapevtov
01 58 98 312 ali ptz@gzs.si

  • Okrogla miza zdravilstvo
    Okrogla miza zdravilstvo
  • Okrogla miza zdravilstvo
    Okrogla miza zdravilstvo
  • Okrogla miza zdravilstvo
    Okrogla miza zdravilstvo