Svečani dogodek ob otvoritvi Hiše integrativne medicine

Svečani dogodek ob otvoritvi Hiše integrativne medicine

11.06.2013

V torek 11 junija 2013 je v Celju na sedežu Združenja za integrativno medicino potekala slavnostna otvoritev prve Hiše za integrativno medicino v Sloveniji.

V Sloveniji se je pod pokroviteljstvom Evropskega združenja za integrativno medicino ustanovilo Združenje za integrativno medicino Slovenije. Prvič v Sloveniji so se zdravilske metode povezale in se kot takšne v Sloveniji tudi predstavile. Že v mesecu novembru 2012 so na Slovenskem kongresu integrativne medicine, na katerem so sodelovali eminentni predstavniki Evropskega združenja za integrativno medicino, Evropskega parlamenta, Zdravniške zbornice Slovenije in ugledni gostje iz tujine, sprejeli odločitev o ustanovitvi Združenja za integrativno medicino Slovenije.

Združenje za integrativno medicino Slovenije (ZIMS) bo združeval uradno šolsko medicino in jo povezoval s komplementarno medicino. Poslanstvo katerega so si zadali je mobilizacija znanja in izkušenj tistih, ki želijo in znajo pomagati ljudem, pri doseganju in ohranjanju dobrega zdravja in počutja. 

Združenje za integrativno medicino bo dopolnilo in obogatilo uradno medicino. Celotno ponudbo integrativne medicine bodo približati in ponudili ljudem, ki to potrebujejo. V Hiši integrativne medicine, bodo potekala izobraževanja, testiranja in predstavitve različnih metod dopolnilnega zdravljenja in zagotavljanja dobrega počutja s področja komplementarnosti, ter jih kot uporabne in neškodljive priporočali za uporabo v zdravstvu.