October 2022
M T W T F S S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Razvrstaj po:

Strmole Darinka, dr. med.

Bioresonanca Strmole, Darinka Strmole, s.p.
Vegova ulica 6
8210 Trebnje

Tel: 031 684 201
E-mail: darstrm@gmail.com 

Veb lokacija: www.bioresonanca-strmole.si  

Darinka Strmole, dr. med., mati štirih otrok, je končala študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1988. Preko dvajset let je delala v šolskem dispanzerju zdravstvenega doma, kjer se je srečevala z bolniki različnih starosti in z zelo pestrimi težavami. Iz leta v leto je naraščalo število otrok in mladostnikov s kroničnimi boleznimi, alergijami, neopredeljenimi bolečinami v trebuhu in psihičnimi težavami. Tako je kmalu prepoznala potrebo po pridobivanju novih znanj, da bi lažje pomagala svojim bolnikom in njihovim družinam.

Redno se izobražuje v okviru stalnega podiplomskega izobraževanja za zdravnike. Leta 2001 je z zagovorom diplomske naloge Prehranske navade in zdravstveno stanje sedmošolcev s povišanim indeksom telesne mase v šolskem letu 1999/2000 v občini Trebnje opravila podiplomski tečaj Zdravstveno varstvo žena, otrok in mladina na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Leta 2002 se je skupaj z zdravniki iz petnajstih držav udeležila mednarodne poletne šole adolescentne medicine v Lausanni v Švici.

Pri svojem delu se je pogosto srečevala z otroki z motnjami pozornosti in motnjami hranjenja ter z otroki z znaki depresivnega sindroma in zlorabljenimi otroki. Želela je poglobiti svoje znanje in pridobiti veščine, kako pomagati takim otrokom in njihovim družinam. Leta 2003 je tako končala enoletni uvodni podiplomski študij iz družinske dinamike na Medicinski fakulteti v Ljubljani, nato pa nadaljevala s triletnim študijem sistemske družinske dinamike in terapije v Ljubljani ter Londonu, ki ga je z odliko zaključila leta 2008.

Vseskozi je veliko časa posvečala preprečevanju bolezni in se vse bolj zavedala, kako zelo sta za ohranjanje zdravja v vseh življenjskih obdobjih pomembna pravilna in zdrava prehrana ter zdrav življenjski slog. Pri skrbi za svoje zdravje in zdravje svoje družine je lahko sama ugotavljala učinke sprememb prehranjevalnih in življenjskih navad na počutje in zdravje.

Do bioresonančne metode zdravljenja jo je pripeljala alergijska bolezen hčere, ki ni več odgovarjala na zdravljenje s konvencionalnimi zdravili. Ob preizkušanju različnih metod zdravljenja se je bioresonančna metoda edina izkazala za zelo učinkovito in brez stranskih učinkov. Darinka Strmole, dr. med. se je tako z navdušenjem posvetila pridobivanju novih znanj.

Leta 1999 je opravila šolanje pri eni najbolj znanih bioresonančnih terapevtk na svetu - gospe Sissi Karz. Redno se izobražuje in izmenjuje svoje izkušnje na izobraževanjih terapevtov v okviru Inštituta za bioresonanco v Sloveniji in Nemčiji. V zadnjih letih kot predavateljica in mentorica prenaša svoje znanje in izkušnje mlajšim bioresonančnim terapevtom. Je tudi predsednica strokovnega sveta Inštituta za bioresonanco.

Od leta 2011 je nabirala znanje tudi s področja Mahariši Ayurvede na štiriletnem tečaju za zdravnike in terapevte, ki ga je organizirala nemška akademija za Ayurvedo v sodelovanju z Mahariši Vedsko univerzo na Nizozemskem in Inštitutom za Ayurvedo.

V letih 2017 in 2018 se je izobraževala pri prof. dr. Marjanu Pajntarju, dr. med., spec. gin. in por., univ. dipl. psih., višjem zdravstvenem svetniku na področju Medicinske hipnoze in pridobila naziv Terapevtke medicinske hipnoze.

Pri svojem delu z bolniki želi uporabljati vse svoje znanje ter k bolniku in njegovemu zdravju pristopiti celostno. Od leta 2010 ima svojo Ordinacijo za celostno zdravljenje in bioresonanco ter sistemsko družinsko in partnersko psihoterapijo Trebnjem.